beeldentuin

De Beeldentuin
Toen wij hier 1994 kwamen wonen, was er geen tuin. Gras en graan stonden tot aan de schuur, bovendien op zware klei tuinieren nodigt niet direct uit. Het eerste jaar hebben we buiten weinig gedaan, daar hadden we toen nog geen tijd voor. Maar door de dagelijkse werkzaamheden ontstonden er wel looppaden rondom de boerderij. Vanuit deze padenstructuur zijn wij terrassen en perken gaan aanleggen. Vervolgens werd elke winter gebruikt om die delen waar perken moesten komen op te hogen met paardenmest wat tevens de zware kleigrond bewerkbaar maakte. Veel planten en bomen kregen wij van andere tuinliefhebbers en door de inmiddels zeer vruchtbare grond groeide alles als kool. Vervolgens zijn wij rozenperken gaan aanleggen en pleintjes met sokkels om de beelden die door Nelleke zelf gemaakt worden, een plek te geven in de tuin.

Vogels
Mede door de aanplant zijn er ook heel veel vogels en andere dieren in de tuin gekomen. Als je nu rond de boerderij loopt, word je aan alle kanten niet alleen verrast door beelden maar ook door de geuren, de kleuren, het uitzicht en het gezang van de vele vogels die hier nestelen en hun maaltje vinden.

Open tuindagen
Een aantal keren per jaar, houden wij opentuin dagen waar u van harte welkom bent om van de beelden, de tuin en het uitzicht te genieten. Wij nodigen hiervoor ook andere kunstenaars uit, zodat het elk jaar een verrassing is wat er in de tuin staat of in de schuur hangt. Verder organiseren wij regelmatig concerten hier op de Macadamhoeve of op andere bijzondere locatie’s welke gratis te bezoeken zijn. Om u op afstand te laten mee genieten zullen wij regelmatig de site van nieuwe foto’s voorzien.Daarnaast zullen er foto’s geplaatst worden van de wijdse omgeving zodat u ook kan meegenieten van de schoonheid van dit gebied. Het Oldambt.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een beeld neem gerust contact met ons op.
Via onze agenda kunt u volgen wanneer wij open zijn en wat voor andere activiteiten er plaats vinden.